Ardei iute in otet

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Ardei iute in otet

De curand, fiul meu a descoperit gustul placut al ardeiului iute, eu il consum cu mare placere, mai trebuie sa il convingem si pe tati de beneficiile extraordinare ale ardeiului iute.

Ingrediente pentru 5 borcane de 400g:Ardei iute in otet

  • 1 kg ardei iute (eu aleg 500g mai iute si 500g mai putin iute)
  • 700 ml otet de Topoloveni
  • 8 lg zahar
  • 3 linguri sare
  • 2 lgte boabe mustar
  • 5 foi dafin

Spalam ardeiul si il punem la scurs, dupa care il taiem felii groase de circa 0,5 centimetrii. Spalam borcanele si le sterilizam in cuptor. Eu asez in borcan un strat de ardei mai putin iute dupa care un strat de ardei mai iute si iar un strat de ardei mai putin iute, asta pentru fiul meu. Pentru mine pun invers, doua straturi iuti si un strat mai putin iute, trebuie sa ii indesam bine deoarece lichidul patrunde foarte usor. Deasupra punem 1 foaie dafin si cateva boabe de mustar (se pot pune si boabe de piper, dar mie mi se pare prea multa iutime). Punem pe foc otetul si adaugam si zaharul iar mai apoi sarea, amestecam sa se dizolve iar dupa ce da in clocot il turnam in borcane si inchidem capacele.

Anul acesta am pus doar ardei iute verde, puteti lua mai multe culori, arata si mai bine in borcane.

Galerie FOTO Ardei Iute in Otet:

Summary
recipe image
Recipe Name
Ardei iute in otet
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Related Post

The Author

bunute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

bunute.ro © 2014 bunute.ro
Copyrighted.com Registered & Protected 
NVGZ-QWJP-JWPU-RZWX